Header

Byåsen-elever med utstilling på Mausund

I ”Historier fra en øyværing” blir kystkulturen i Øyrekka formidlet gjennom filmer, plakater og sitater. Utstillingen åpnet 11. mai på Trøndelags kysthistoriske museum på Mausundvær.

Fra v/ Hanna Warankov, Jonas S. Hermansen, Sanna M. Bergmann, Lisa Pedersen, Mali E. Tøndel og Håkon Ingstad. Alle fra 2MK, Byåsen vgs

Arbeidet med denne utstillingen startet høsten 2016. Da dro 30 elever fra medier og kommunikasjon på sitt første besøk til Mausund. Oppgaven var å bli kjent med kystkulturen, intervjue øyværinger og samle historier fra Mausund, Sula og Bogøyvær. Dette materialet ble bearbeidet til filmer med korte historier fra øyene.

Seks elever har i etterkant jobbet videre med dette prosjektet, planlagt og laget en multimedial utstilling. Stolthet, livsstil og samhold var tre ord elevene mente beskrev øyværingene og samfunnet der. Det er disse verdiene de ønsker å formidle gjennom utstillingen. Disse tydeliggjøres gjennom blant annet historien om det å ”setta i skjømringen”, fisket, oppvekst, fraflytting og en rørende historie fra Arnolda Aursøy på 102 år.

Elevene laget en miniatyrmodell av rommet i museet etter eksakte mål. De plasserte miniatyrversjoner av materialet i modellen for å få et overblikk over det som  skulle være med, og hvordan alt skulle henge sammen. På den måten fikk de hengt opp selve utstillingen på tre dager.

Under åpningen fikk elevene mye positiv tilbakemelding fra øyværingene. Frøyas ordfører kom også på besøk, og hun var imponert over elevenes arbeid.Byåsen vgs har skrevet partnerskapsavtale om videre samarbeid om utstillinger på Trøndelags kysthistoriske museum.

Fra åpningen av utstillingen

Se også filmen Folket på Mausundvær.